www.antiktegla.hu - szeletelt tégla, antik tégla, bontott tégla, antiktégla, rusztikus tégla, antikolt tégla, tégla, padlástégla, címeres tégla, téglakavics, pecsétes tégla

A szeletelt tégláról

Ahogy az építkezés módja modernizálódik, úgy szorulnak háttérbe a hagyományos, időtálló építőanyagok. Az épületek szigetelési módja megnehezíti, illetve rendkívül költségessé teszi az egész téglaburkolatok használatát. Szerencsére van más megoldás arra, hogy ezt az örök burkolatot otthonunk díszévé tegyük, ez pedig a szeletelt tégla.

A szeletelt tégla készítése:

A 80-100 éves házakból származó bontott téglát 15 mm-es szeletekre vágjuk, így keletkezik az a fantasztikus burkolóanyag, melyet könnyedén felhasználhat otthona díszítésére. Szeleteléskor az egész bontott téglát speciális ipari vizesvágóval szeletekre vágjuk. A szeletelt tégla lapok mérete ekkor 26 x 6,5 cm.
A vágáskor keletkező szélső szeleteket hívjuk rusztikus szeletnek. A téglaszeletek közül ennek a legmagasabb az ára hiszen egy darab antik téglából a vágás során összesen kettő darab rusztikus szelet keletkezik. Ha ebből az rusztikus tégla szeletből készítünk burkolatot, akkor olyan hatást érhetünk el mintha az egész felületünk teljes, bontott téglákból állna. Ennek az anyagnak tehát az az előnye, hogy olyan helyeken is létrehozható rusztikus, mediterrán felület ahol ez egyébként nem vagy csak nehezen lehetne megvalósítható. Ennek a szeletnek a vastagsága általában 1,5-2,5 cm.

A vágás során keletkező további, belső szeleteket nevezzük natúr téglaszeletnek.
A belső natúr téglaszeletek egy modernebb stílust képviselnek sima, vágott felületükkel.

A szeletelt tégla piacon egyedülálló termékünk az antik téglaszelet, melyet belső szeletekből készítünk speciális koptató gépekkel. Különleges koptatott, antikolt felülete vásárlóink kedvelt burkolata, speciális felülete egyedi megjelenést biztosít kül- és beltérben egyaránt.

Felhasználás

Az antik tégla sokféleségének köszönhetően rengeteg célra felhasználható. Elegáns burkolata lehet homlokzatának, boríthatja vele kandallóját, nappalija falát, vagy éppen díszítheti vele kerítését.

A lehetőségek száma korlátlan, csak a képzelet szabhat határt.

Csomagolás

Bizonyára Ön is találkozott már bontott tégla illetve téglaszelet keresése során azzal, hogy  általában egy sáros, poros udvaron kell válogatni az ömlesztett téglából.

Mi ezt a gondot levesszük a válláról azzal, hogy az általunk ajánlott bontott tégla ill. téglaszeletek szín, méret és minőség szerint válogatva, tisztítva, csomagolva kerülnek értékesítésre.

A tisztított téglaszeleteket 1/2 nm-es egységekbe csomagoljuk. Ennek a praktikus csomagolásnak köszönhetően a téglaszeletek könnyen kezelhetők és szállíthatók. Egy csomag súlya mindössze 10-12 kg ezért kisebb mennyiségekhez nem kell fuvardíjra költeni, hiszen telephelyünkről személyautóval is elszállítható a kívánt mennyiség.

Igény esetén a kívánt mennyiséget raklapon helyezzük el, ekkor a csomagokat zsugorfóliával rögzítjük a szállítás közben előforduló sérülések megakadályozására.

Vevőink teljeskörű kiszolgálásának érdekében bontott tégla illetve téglaszelet vásárlása esetén az igényelt mennyiségen túl 1/2 ill. 3/4 méretű szeleteket is adunk díjmentesen azért, hogy ne kelljen az egész darabokból vágni a burkolás során.

Miért a legjobb?

Az antiktégla burkolat minden szempontból a legjobb választás lehet. Először is időtálló, karbantartást nem igényel, ellenáll a sérüléseknek, amit évezredek óta bizonyít. Másrészt nagyon esztétikus, és csak a kreativitás szab határt felrakási módjára. Harmadrészt költséghatékony.